Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Уређење Запатка кроз пројекте и активизам младих

Запатак / Фото: Слободан Милетић

На брду Запатак у засеоку Савковћи, на коме мјештани Савковића и Поточана традиционално уз шаргију и мезу проводе Божић, у току је изградња и уређење игралиште за дјецу и оазе за одмор.

Пројекат „Заиграјмо на Запатку“ се реализује уз помоћ општине Теслић и фондације Мозаик кроз платформу за активизам и предузетништво младих lonac.pro, који финансирају влада Швајцарске и амбасада Шведске у БиХ, те других финансијских партнера. Вриједност ове донације износи 1000 КМ, док су додатних 1000 КМ сакупили мјештани. Пројекат је писала комисија коју чине Дамјан Савковић, Небојша Савковић, Синиша Лазић и Александар Лазић. Све радове изводи група волонтера.

Тренутно се на Запатку налазе несигурни и застарјели објекти које је ради сигурности потребно обновити. У току је уређење дјечијег игралишта димензија 10х15 м на коме ће бити постављене љуљашке и клацкалице те уређење зелене површине димензија 20х50 м за играње фудбала. Упоредо се одвија зидање печењаре са припадајућим објектом.

Након завршетка радова одржаће се окупљање гдје ће сви присутни бити упућени у обновљено игралиште ради даљег кориштења, а дјеци ће бити одржано предавање о важности чисте животне средине са циљем да се повећана свијест о екологији и активностима у природи, унаприједи физичка активност код дјеце и њихов контакт са другом дјецом и одраслима.

Завршетак свих радова се планира до краја августа.

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.