Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Вијести из Чечаве

Укрина- Рудар/фото: Неђо Сувајац

СЦ ЧЕЧАВА: УКРИНА-РУДАР, ДЕРБИ БЕЗ ПОБЈЕДНИКА

У оквиру 24.кола РФЛ Добој, у Чечави на стадиону СЦ Чечава састале су се екипе Укрине и Рудара из Станара. Комшијски дерби који је најављен са једне стране као утакмица хуманитарног карактера за помоћ у даљем лијечењу Драгана Јовановића ( Маркић ) и са друге стране као спортско надигравање ова два тима на травнатој површини. Очекивања су испуњена у оба параметра.

СТАДИОН СЦ ЧЕЧАВА/ ФОТО: НЕЂО СУВАЈАЦ

Фудбалери на травнатој површини су нам приредили добру утакмицу, добар темпо, резултатску неизвјесност и на крају подјелу бодова резултатом 1 – 1. Прегршт шанси на обадвије стране, а већ у 11.минуту неспретна интервенција штопера Укрине доприноси постизању аутогола, те Рудар долази до водства од 0 – 1 . У 50.минуту са бијеле тачке прецизан је био Славиша Квржић Клињо за поравнање 1 – 1 , што ће се на крају испоставити као коначан резултат. Славиша Квржић Клињо гази 43.годину, али гази и на фудбалском терену. Ове сезоне има 22 утакмице, 6 постигнутих голова, од тога 4 од 4 са бијеле тачке. Краси га добра игра главом и константно покривање простора у одбрани, носи капитенску траку и служи као велики примјер младим фудбалерима својим односом,залагањем и понашањем на терену.

На травнатој површини неријешено,а на трибинама велика побједа! Преко 200 гледалаца испунило је поприлично трибине СЦ Чечава, направило лијепу фудбалску атмосферу,али прије свега показали и велику хуманост и спремност помоћи својим најближима. Продато је 300 улазница, сакупљено 1516,50КМ. Новац је предат Јовановићу за наставак лијечења. Свима Вама велико хвала, останите хумани, останите добри људи и наставите да пратите и подржавате спорт и нашу Укрину за заједничко добро свих нас и нашег села!

Укрина 09.Маја 2024 гостује екипи Озрена у Петрову.

ЗАЈЕДНО ЗА УКРИНУ!!!

фото: Неђо Сувајац

БУДИ ХУМАН, ДОЂИ НА ДЕРБИ УКРИНА-РУДАР

У четвртак 02. Маја. 2024.године у Чечави на стадиону СЦ Чечава са почетком у 17:00 часова, биће одиграна утакмица 24 кола РФЛ Центар између екипа домаће Укрине и Рудара из Станара. Квалитетна екипа Рудара заузима 6.мјесто, док је Укрина на 15. предзадњем мјесту на табели РФЛ Центар РС. Ове двије екипе су се састале у Купу града Добоја, а Рудар је славио резултатом 1-4 у Чечави и прошао даље. У јесењем дијелу шампионата у оквиру 9.кола Рудар је такође славио резултатом 5-0 у Станарима. Висок резултат, на терену је било нешто другачије, у појединим моментима Укрина је била боља, постигла и два гола која су поништена због офсајда и фаула, да би се у другом полувремену десио потоп Укрине.

Рудар - Укрина у Станарима

Рудар је имао високе амбиције за врх табеле, нешто лошији резултати у међувремену их стављају на 6.мјесто, док је Укрина неочекивано на предпоследњем мјесту. Укрина има императив побједе и ако планира да остане и наредне године у РФЛ Центар РС ( 3 лиги), мора да иде на побједу. Мали комшијски дерби, као и сваки у свијету носи са собом тензије, резултатску неизвјесност, препирке и велика очекивања. Тако се ових дана на друштвеним мрежама воде дискусије, коментари и дижу тензије а све то долази као увертира за предстојећи дерби Укрина – Рудар. Спортски је надати се, вјеровати, очекивати, навијати играти и нека то све буде у границама фер-плеја.

Табела РФЛ Центар 23.коло

Највећи резултат очекујемо на хуманитарном пољу. Овај дерби је посвећен прикупљању новца за даље лијечење нашег брата и суграђанина Драгана Јовановића ( Маркић ) из Теслића. Нашег чечавског зета, доброг и вриједног човјека, оца двоје дјечице. Сав приход од улазница је намијењен за наставак лијечења Драгана, те вас позивамо у што већем броју да посјетите утакмицу, погледате дерби и што је најважније помогнемо нашег суграђанину!

ЧЕТВРТАК 02.МАЈ.2024.ГОД / СЦ ЧЕЧАВА / УКРИНА ЧЕЧАВА – РУДАР СТАНАРИ

Бобан Смиљанић најбољи спортски радник у 2023. на општини Теслић

Наш спортски радник Бобан Смиљанић из Укринице, члан Управе ФК Укрина Чечава, изабран је за најбољег спортског радника на општини Теслић за 2023. годину.

Опширније

Убачени ракови у Малу Укрину

Средином марта, група ентузијаста из Ступе убацила је одређену количину јединки ријечног рака у Малу Укрину. Ова акција је планирана са надом да ће допринијети обнови природног екосистема који је већ готово двије деценије угрожен елиминацијом ове аутоктоне врсте из њеног станишта.

Опширније

Одржана 9. ракијада у Еко оази Подгредине са подјелом пакетића и забавом за дјецу

Јуче је у природном окружењу Еко оазе Подгредине у Укриници, одржана 9. ракијада и забава за дјецу. Ово традиционално окупљање љубитеља домаће ракије било је обогаћено забавом и подјелом пакетића за најмлађе, чиме овај догађај на Материце увијек добија посебну чар.

Опширније

Кренуле изборне припреме: Славен Јелић кандидат СПС-а за начелника општине Теслић

Општински избори у БиХ планирани су за идућу годину, а припреме за исте већ су започеле. Вечерас је одржана изборна конференција СПС-а Теслић. Из странке наводе да је то била прилика за темељну анализу рада и избор новог руководства, а уједно је представљена одборничка листа и изабран кандидат за начелника.

Опширније

Италијанска војна метеоролошка сонда слетјела у Чечави

Јутрос је у Чечави освануо несвакидашњи призор. Наиме, непознати објекат закачен на остатке нечега што личи на падобран, пао је ноћас право у двориште једне куће у Васићима. Сумњичави и не знајући о чему се ради, укућани су обавијестили полицију која је изашла на терен и преузела предмет.

Опширније